TABU FORHINDRER, AT DER FORSKES I PÆDOFILI

Der findes stort set ingen forskning i pædofili. Emnet er så tabubelagt, at kun få vil beskæftige sig med det, og endnu færre vil finansiere det. Evidensbaseret viden om, hvad der virker, ville ellers kunne forhindre fremtidige overgreb

Pædofili fylder meget i medierne og i den politiske debat. Men når det kommer til forskning, er pædofili et af de allermest underprioriterede områder:

»Der mangler grundforskning på det her område, og det er et stort problem,« siger overlæge og leder af Sexologisk Klinik på Psykiatrisk Center København, Ellids Kristensen. For et par år siden ønskede hun at lave en undersøgelse af, hvor udbredt pædofili er i den danske befolkning, men hun fik afslag på sine ansøgninger om støtte og måtte droppe projektet:

»Jeg tror, det er, fordi der er så megen negativitet omkring sexovergreb og pædofili. De store forskningsfonde vil hellere støtte projekter om somatiske sygdomme. Måske fordi de er bange for, at de slås i hartkorn med problemet. Man ønsker ikke sit navn nævnt i relation til pædofili,« siger hun.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *