Kroniken: Drop nu snakken om at kvinder tæsker deres mænd. Partnervold går stort set altid ud over kvinderne

I 9 ud af 10 tilfælde er en mand voldsudøveren, når det handler om vold i parforhold. Alligevel er samfundet i fuld gang med at skabe et alternativt faktum om, at kvinders vold mod mænd er et stort, overset problem.

På denne højhellige 8. marts – kvindernes internationale kampdag – vil vi gerne gøre op med et par myter, der vedbliver med at fremkalde ubehagelige tics hos os. For kan det passe, at mænd i overvældende grad er ofre for kvinders vold? Og er det virkelig sandt, at samfundet omsorgssvigter den voldsramte mand?

Ifølge de førende interesseorganisationer for mænd og fædre er kvinders vold mod mænd af et langt større omfang end hidtil antaget. Den herskende fortælling går på, at vi nu er så ligestillet et samfund, at kvinder udøver vold mod mænd i en grad, der aldrig tidligere er set i historien.

Der bliver i øjeblikket kørt en succesfuld kampagne, der har til formål at skabe en ny virkelighed på baggrund af dette alternative faktum ud fra devisen, at hvis man hugger en hæl og klipper en tå, kan man altid få skoen til at passe. Eksempelvis kan man skrotte betegnelsen ’simpel vold’ og kalde en lussing ’grov vold’, og straks præsenterer statistikken et alternativt billede af kvinders vold som grov.

Det alternative faktum kræver en ukritisk læser, og den findes her både hos medier og politikere, som på intet tidspunkt stiller spørgsmål til budskabets præmis. Men det gør ikke udsagnet mere sandt, at det gentages af flere og flere.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *