“VOLDTAGET” – OFRENES BERETNING PÅ DR3

Et liv kan ændre sig på et øjeblik. Det sker for de kvinder, der hvert år bliver udsat for en af lovens mest alvorlige forbrydelser – voldtægt.

Det skønnes, at op mod 3.600 danske kvinder hvert år bliver udsat for voldtægt eller forsøg på voldtægt, men kun omkring 400 sager bliver behandlet af politiet. Derfor har danske politikere varslet ny lovgivning på området med fokus på ofrene.
Det kan være svært at sætte sig ind i, hvad det gør ved et menneske at blive udsat for så grov en forbrydelse som voldtægt. For de ramte kvinder får overgrebet typisk store fysiske og psykiske konsekvenser som angst, ensomhed og isolation, fordi de ikke kan få de voldsomme begivenheder ud af hovedet. Omgivelserne derimod begynder på et tidspunkt at slippe hændelsen, og mener måske, at det er på tide at komme videre.[…]Programserien ’Voldtaget’ bliver sendt i tre afsnit med premiere
mandag den 15. februar klokken 21.30 på DR3.https://www.dr.dk/presse/voldtaget-ofrenes-beretning-paa-dr3


Læs også:

HUNDREDVIS AF VOLDTÆGTER ER BLEVET SKJULT

Der er i gennemsnit 395 anmeldelser om voldtægt hvert år.

Sådan har statistikken set ud op til 2014. Men nu viser en undersøgelse, som Justitsministeriet selv har gennemført, at tallet reelt er op mod 1.100 anmeldelser til politiet hvert år – altså godt tre gange så højt, som hidtil troet. Det skriver metroxpress.

Leder af Center for Seksuelle Overgreb, Hanne Baden Nielsen, kalder det ‘helt vanvittigt’.- Det er virkelig mange, men det overrasker mig ikke, at det reelle tal er højere end det officielle, siger hun til metroxpress.

Størstedelen af voldtægtsanmeldelserne har været skjult i politiets statistikker under kategorien ‘undersøgelsesnumre’.

[…]

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2016-01-28-hundredvis-af-voldtaegter-er-blevet-skjult


NETVÆRKET MOR:

Det glæder os at der endelig begynder at komme fokus på vold og overgreb imod kvinder i Danmark. Et emne der har været meget overset og tabubelagt alt for længe.

Vi vil også ønske at der i den forbindelse kommer mere fokus på at Domstolene og Statsforvaltningen lænker voldsramte kvinder sammen med deres krænker. Dommere og sagsbehandlere giver voldelige og psykopatiske fædre ret til samvær uden hensyn til den forudgående vold. Dette med argumentet: Vold mod moderen behøver ikke betyde vold mod barnet!??

Men en psykopat gør ikke forskel – og kan være ligeså hensynsløs overfor et forsvarsløst barn som overfor en voksen!

Derfor er Statsforvaltningens og Domstolenes argument et tydeligt tegn på at de ikke har forstået det reelle indhold af højkonflikter eller ikke har den nødvendige indlevelse og empati.

Derfor savner vi også at der kommer langt mere fokus på vold og overgreb imod børn. Også i de tilfælde hvor barnet tvinges på samvær hos en voldelig og psykopatisk forælder.

Det er SYSTEMVOLD når retssystemet tvinger beskyttende forældre til at samarbejde om et overgreb på deres egne børn.


 

 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.