Vold: Derfor må du IKKE slå dit barn

Voresbørn.dk, 22. oktober 2014

Selv om vold og fysisk afstraffelse af børn er ulovligt, findes der voksne, som udøver magt med næverne. Konsekvenserne er aggressive børn, der får svært ved at knytte bånd til andre – og problemer med indlæring, siger psykolog.

En ørefigen har langt større konsekvenser end et svigende rødt mærke på kinden. Især hvis lussingen bliver uddelt til et barn. Børn, der oplever vold og fysisk afstraffelse har nemlig svært ved at knytte bånd til andre. Og så har de svært ved at lære tal og bogstaver. Det siger psykolog Henriette Elkjær.

“Når du er tryg, har du overskud til at lære. Men hvis du er i alarmberedskab eller føler dig truet, er det meget svært at tage imod noget nyt, fordi din opmærksomhed er på noget helt andet”, siger psykologen.

Selv om vold mod børn burde være fortid, idet fysisk afstraffelse af børn har været forbudt de sidste 17 år, foregår der desværre stadig mange tilfælde af vold i børnefamilierne. Ifølge Børns Vilkår har flere end 1.800 børn ringet eller skrevet til organisationens Børnetelefon, i løbet af de seneste tre år, vedrørende sager om vold i familien.

“Det kan være alt fra en lussing en gang imellem til noget, der minder om egentlig tortur”, siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, til P4 Sjælland.

Vold giver utrygge børn

Gentagne og meget voldelige angreb har åbenlyse konsekvenser, men også en tilfældig lussing i ny og næ giver bagslag.

“Vold skaber usikkerhed og angst hos børnene. Verden er ikke længere et trygt sted at være, og børnene bliver usikre på, hvad der venter dem”, siger Henriette Elkjær, der understreger, at fysisk afstraffelse i enhver form ødelægger de grundlæggende relationelle instinkter hos børnene.

Læs artiklen her

 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.