Tilfældet Manu Sareen

Af Jan Hoby

Jeg ved ikke med jer, men da jeg læste interviewet med Manu Sareen, Radikal venstre eksminister i Politiken den 2.august havde jeg brug for en brækspand at kaste op i. Endnu en ekspolitiker, endnu et eksmagtmenneske der igen, igen går bodsgang og angrer sine politiske og idelogiske synder. Interviewet minder om et skriftemål i en katolsk kirke, hvor håbet er at udøve den konkrete syndbekendelse. Men det minder mere om rotten der forlader den synkende skude.

De politiske synder som Manu Sareen har begået er lang som et ondt år: Asylstramninger, manglende øremærket barsel til fædre og manglende minimumsnormeringer som det værste på hans vagt. Mens interviewet former sig som en lang udsigelse af sine gerninger som magtmenneske, så tegner det også et billede af en person som har tilsidesat alle politiske, ideologiske og personlige holdninger og værdier for at blive minister. Kynisme som det retteligt hedder.

Manu Sareen bliver mere og mere patetisk når han taler om ”den frygtelige politiske kultur” på borgen. For enhver der har mødt, set eller hørt på Manu Sareen som magtmenneske vil vide at han først og fremmest var kendetegnet af nedladenhed, arrogance og uærlighed som minister. Da Manu Sareen kun er en middelmådig retoriker, for at sige det mildt, blev hans forsvar altid nederdrægtige angreb på dem som ikke var enige med ham.

[…]

For mit vedkommende nåede Manu Sareen bunden både som politiker, minister og socialpædagog, da han vanen tro reproducerede en ekstrem dårlig tradition blandt landets socialministre, nemlig at afvise en undskyldning fra staten for vanrøgt af anbragte på drengehjemmet Godhavn.

På den måde er interviewet både ærligt og smukt. At Manu Sareen nok ikke selv kan se det, siger nok også en del om ham. Manu Sareen er en suveræn børnebogsforfatter, en god socialpædagog, men en gennemsnitlig, utroværdig og elendig politiker. Manu Sareen fejlede som magtmenneske, som politiker, som socialpædagog og som menneske i sit embede som minister. Manu Sareen er det perfekte billede på medløberi.

Måske bliver Manu Sareen optaget i håndbog i ghettodansk, som synonym for politikerlede. Som han siger i interviewet: ”Jeg følte mig også som en idiot, det gjorde jeg sgu da”  Du har ret, det var du også!

Læs hele artiklen her:

http://modkraft.dk/blog/jan-hoby/tilf-ldet-manu-sareen


Læs også:

Manus mystiske mavefornemmelse

Asylstramning er en plet på mit cv

Stop dig selv-Manu


 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.