Systemet er ligeglade med ligestilling for kvinderne

I dag er det Kvindernes Internationale kampdag, og der kæmpes stadig for ligestilling især hvad angår løn. Men i Danmark er der en anden  – og i mine øjne langt vigtigere ting at kæmpe for på denne dag (og ligeledes alle andre dage på året!). Nemlig den ulighed der er sket hvad angår børnene.

Tager man et kig på Danmark og det danske land som tingene er på nuværende tidspunkt. Så ville samfundskritikeren Georg Brandes vende sig i sin grav, og se at det han var med til at starte – og kæmpe for I Det moderne gennembrud – Kvindefrigørelsen og det ægteskabelige fængsel, hvor det var mænd der havde alle rettighederne inkl. over børnene.

Georg Brandes udtalte engang at problemer skulle sættes under debat, det blev der gjort. Men nu i 2017… 100 år senere, er Danmark tilbage til et punkt, der minder om fortids tilstande. Kvinderne har ingen rettigheder i systemet når det gælder deres børn, og medierne nægter at skrive om det.

Tillader en kvinde at forlade en mand pga. vold og anden overgreb mod hende og børnene, så bliver hun i systemet kaldt “en hysterisk kvinde”. 

Hvis en kvinde beskytter sit barn eller sine børn, ved at forhindre en voldelig far i at se barnet. Så er hun usamarbejdsvillig og så ender bopælen hos faderen, trods de voldelige overgreb,

Statsforvaltningen nægter at vægte anklager om vold og overgreb, det bliver bare set som løgn – uanset hvor meget dokumentation, billeder og politianmeldelser man fremlægger. “Manden kan jo ændre sig” lyder det gerne på den anden side af Statsforvaltningsbordet.

Politiet… Dem der burde beskytte de voldsramte kvinder og børn. De går kun ind i få antal sager om vold mod kvinder. For nægter manden hvad der er sket, så er det påstand mod påstand, uanset hvilke mærker der er efter volden, og trods kvinden har måtte flygte på krisecenter.
VÆRST er det dog når det gælder vold mod børn. For hvor er deres beskyttelse henne?

Vidste I at det kun er en lille antal voldssager mod børn, som politiet RENT FAKTISK GÅR IND I? For trods mærker og dokumentation, så gider politiet ikke disse sager. For systemet er sådan indrettet, at børns ord IKKE vægter ligeså højt som en voksen. Det vil sige, at trods et barn fortæller om vold, så bliver der sjældent en sag hvis den voldelige forældre nægter det. I politiets øjne kan børn ikke løfte bevisbyrden, da deres ord ikke vægter.

Men her stopper galskaben i det Danske beskyttelses system ikke! For ender man i Statsforvaltningen i en sag omkring vold og overgreb mod ens børn. Så bliver sagen vurderet som “højkonflikt” og pudsigt nok i Statsforvaltningens øjne, altid kvindens skyld. Uanset hvor meget bevis for det modsatte der fremlægges.

I de slemme konflikter, Iværksætter Statsforvaltningen engang imellem det der kaldes en Børnesagkyndigundersøgelse. En undersøgelse der i korte træk skal vise barnets perspektiv og barnets forhold til moderen og faderen. Hvad systemet dog “glemmer” at fortælle er:

1. At Statsforvaltningen er fløjtende ligeglade med hvor mange klager Psykologerne der skal foretage disse undersøgelser har.

2. Trods klager over inhabil og partisk adfærd fra en give Psykolog, så er Statsforvaltningen ligeglade. For når undersøgelsen er igang, så lyttes der ikke til klager – og de er ligeglade med om Psykologen er partisk og inhabil.

3. Disse “børnesagkyndige” psykologer arbejder under det der hedder “metodefrihed”.. Det vil sige at de kan gøre lige præcis hvad de vil i en given undersøgelse. Uden at der bliver set partisk på det.
Vil de bryde etiske regler og nægte at følge konkrete vejledninger, så gør de det. For Statsforvaltningen er ligeglade og betaler dem uanset hvad. Og Psykolognævnet holder ofte hånden over dem.

Der findes nogle af disse psykologer, der er “kendt” for at slagte mødre i deres rapporter. Ja i sådan grad, at kvinderne der beskytter deres voldsramte børn – ender med at tabe bopælssagerne. For i Statsforvaltningen og  i retten er det psykologens ord der vægter – uanset hvor meget dokumentation fra andre psykologer man så indhenter. Ja sådan er systemet i Danmark.  Og selvom man gør statsforvaltningen opmærksom på at nogle af disse psykologer har dette bekymrende mønster. Så er System-Danmark da ligeglade… Det er jo ikke deres børn.
Så i dag hvor det er Kvindernes Internationale Kampdag, så er der meget vigtigere ting at kæmpe for end højere løn. Kæmp om ligestilling om børnene! Kæmp om at få et system der rent faktisk vægter og beskytter mod vold mod kvinder og børn!

For på nuværende tidspunkt er der INGEN medier der vil skrive om dette emne, for det er mere “trendy” at skrive om fædrerettigheder. Det samme gør sig gældende for de folkevalgte politikere… Stemmerne vil de gerne have… Men gøre en forskel for vælgerne… Gøre en forskel for fremtidens vælgere: Børnene. Nej det har de da ikke tid til…
Utallige kvinder med børn der er udsat for vold, har forgæves prøvet at skrive til diverse politikere… Resultatet er det samme hver gang: INTET Svar!

For i systemet så vægter “Et barns ret til to forældre” højere end et barns ret til et liv uden vold.

Brug denne dag – og ALLE andre dage til at kæmpe for børnene og DERES rettigheder! Kæmp for de mødre der får frataget deres børn pga. et fader-elskende system, og kæmp for at børn får ret til et liv uden vold!

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *