Susanne Staun: Foreningen Far

Foreningen Far styrer medierne

Nu har vi lige studeret Foreningens makeover, fra sjuft til Euroman. Og vi har været intimt frække med deres manipulerende sprog.  De to ingredienser taget i betragtning er det kun lidt uforståeligt, at Foreningen Far i dag har betydelig indflydelse på de store TV-stationers sendeflader, hvor budskabet om onde kvinder, uetiske advokater og samværschikane går rent ind. 

Det er til gengæld 100% uforståeligt, at trænede journalister på intet tidspunkt faktatjekker foreningens udtalelser, ikke stiller sig almindeligt skeptisk an og i det hele bare æder det hele råt og uprøvet. Bare noget så basalt som det uantasteligt rigtige i antagelsen om, at børn SKAL se begge deres forældre, uanset voldelighed, seksuel inklination og antallet af domme. Hvilken stentavle står det på?

Læs mere på Susanne Stauns blog


Foreningen Far styrer medierne II: Advokatsagen

I Berlingske Tidende d. 20. september i år beskrev cand.jur. Birgit Buddegård den omfattende chikane mod advokater. Buddegårds beskrivelse var i fuld overensstemmelse med denne.

Men det er ikke kun privatpersoner, der står bag den omfattende advokatchikane. Også  DR, TV2-Nyheder og TV2News samt Radio24syv har deltaget i det systematiske forsøg på undergravning af advokater, navngivne og unavngivne, der har det til fælles, at de generer Foreningen Fars arbejde og tager sager fra krisecentrene.

Som det fremgår af pressemeddelelse fremsendt fra advokat Vivian Jørgensens kontor midt i sommerens valgkamp blev DR, TV2 og Radio24syv politianmeldt for bagvaskelse: “Bagvaskelsen fandt sted som et koordineret anslag mod advokaternes virke og beskyttelsen af børn mod overgreb i perioden fra 12. marts 2015 og senere,” hed det i pressemeddelelsen. “I den periode bragte de nævnte medier flere indslag og programmer, som fremstillede advokaterne som uetiske ’brodne kar’, der opfordrede deres klienter til at lyve og komme med falske anklager med henblik på at vinde en samværssag i Statsforvaltningen.”

Der var med andre ord tale om udokumenterede påstande om en række familieretsadvokater, fremsat i DR2 Undersøger: Fædre under mistanke, Skilsmisse-Danmark og nyhederne på TV2 & News.


Foreningen Far: moderne og positiv

Foreningen Far, der kommer til verden med et vræl udstødt af låsesmed Kuno Christiansen. Kuno vil ikke finde sig i, at kæresten smider ham ud og skrider med barnet. Alting er i skred, og Kuno & kumpaner planlægger prompte 75 børnebortførelser, der får mødre til at gå under jorden med det resultat, at det kun bliver til 12 tarvelige bortførelser af børn, der herefter aldrig ser deres mor igen.

Foreningen kollapser og genopstår i 1977. Og lige så langsomt ændrer den karakter. Den politiske indflydelse er ringe, sikkert fordi foreningen, ifølge villige rygtesmede, består af mænd, der krøller deres fadøl højlydt sammen og dovent strækker uvaskede kroppe til SFI’s forelæsninger. Men vinden vender, pludselig skal der ligestilles på børneområdet, et område, der har været feministernes akilleshæl fra dag 1. 

I 2007 indføres forældreansvarsloven trods advarsler fra regeringens rådgivende udvalg.

Læs mere på Susanne Stauns blog


Læs også:

Fædrerettigheder og vold mod kvinder

Foreningen Far

Da Foreningen Far – lancerede censur

SFI: Svar til Foreningen Far


Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.