Saras kæreste afslørede diagnose for 10 måneder siden: ’Jeg har ikke den der stopknap’

BT, 20. september

Da Marc Meyer Lindeskov lørdag aften gik amok på sin kæreste, Sara Huus Lind, var det på så bestialsk vis, at det kan være svært at fatte, hvordan et menneske kan forvolde så megen skade på et andet uden at stoppe.

Sara Huus Lind blev overdænget med blandt andet spark, skaller og knæspark, ligesom Marc Meyer flere gange trampede hende i hovedet.

Da lægerne dukkede op natten til lørdag kl. 1.30 ved lejligheden i Svendborg, var hun allerede klinisk død på grund afmassive kvæstelser i hjernen samt omfattende indre blødninger i krop, hals og hoved.

Hver en knogle i hendes unge ansigt var ødelagt efter Marc Meyer Lindeskovs voldsrus, der angiveligt var forårsaget af jalousi. Men hvordan kunne det gå så vidt?

[…]

»Personer med ADHD er sjældent ekstremt voldelige, men når det handler om den manglende stopknap, så er det noget, vi typisk ser hos personer, der er psykopater eller på anden måde personlighedsmæssigt afvigende. De mangler den her stopknap i situationer, hvor de føler eksempelvis jalousi,« siger psykiater Henrik Day Poulsen.

[…]

Læs hele artiklen her:
http://www.bt.dk/krimi/saras-kaereste-afsloerede-diagnose-for-10-maaneder-siden-jeg-har-ikke-den-der-stopkn


Læs også:

23-årig kvinde slået ihjel med de bare næver: Kæresten var jaloux


Læs også:

Pas på hverdags-psykopaten

Eksperter anslår, at mellem to og fire procent af befolkningen er psykopater, og der er langt flere mænd end kvinder, der har denne personlighed.

For kvinders vedkommende er det således under en procent, der er psykopater. Den store forskel skyldes sandsynligvis, at psykopati til dels er betinget af, at psykopater har en skade på hjernen, som er mere almindelig hos mænd end kvinder.

Psykopati er arveligt, og generne spiller altså også en rolle. Men også miljøet har betydning, og mange psykopater har haft en dårlig opvækst.

Henrik Day Poulsen er overbevist om, at en af forklaringerne på, at der er flere mænd end kvinder i fængslerne er, at der er langt flere mænd end kvinder, der er psykopater – og psykopater er stærkt overrepræsenterede i alle fængsler.

http://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/pas-p%C3%A5-hverdags-psykopaten


 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.