Samliv med en partner med psykopatiske træk/dyssocial personlighedsforstyrrelse

Det antages at der er ca. 250.000 mennesker i Danmark med psykopatiske træk/dyssocial personlighedsforstyrrelse. Det er hovedsageligt mænd. At leve i et parforhold med psykisk vold, er lige så forfærdeligt som at leve i et parforhold med fysisk vold. Man mister sin identitet, sit selvværd og sin selvtillid.

[ … ]

Hvad er det de har til fælles alle disse mænd?
Hvad adskiller dem fra mænd der ikke er voldelige?

Fælles for dem alle er, at de føler et ejerskab over deres partner og dermed er blottet for respekt for hende. Deres voldelige adfærd kommer fra deres attituder og værdier – ikke deres følelser. Dvs. det ikke er deres følelsesmæssige problemer, der gør dem voldelige, det er det grundlæggende værdisæt i deres person. De er selvcentrede og egoistiske. De mener, de er i deres gode ret til at opføre sig, som de gør, og de er kontrollerende og manipulerende. De skylder altid skylden på andre end dem selv og bortforklarer de negative konsekvenser af deres handlinger.

De er meget mere beviste om deres opførsel, end de ser ud til at være. De har svært ved at leve op til sociale forpligtigelser og de opfører sig ligegyldigt, afstumpet og kender ikke til empati. De er rigtig gode til at få det til at se ud som om, det er dem, der er offer. Den voldelige karakter og intensiteten, varierer fra mand til mand. Nogle er mere voldelige end andre.

Det er vigtigt at slå fast, at det ALDRIG kan retfærdiggøres at være voldelig, og det er ALDRIG offerets skyld.

http://www.godseksualitet.dk/dyssocial-personlighedsforstyrrelse/

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.