Robotter i krig mod pædofile: – De skal findes, skræmmes og stoppes

TV2 Nyhederne, 4. februar 2017

Avancerede computerrobotter leder netop nu efter pædofile på internettet. Pædofile på jagt efter børn fra fattige lande.

– Det eneste vi gør, er at præsentere os som en filippinsk pige på 13 år, og så kommer de som bier om en honningkrukke, forklarer Hans Guijt, projektleder hos den hollandske børnerettighedsorganisation, Terre Des Hommes.

Kunstig intelligens er organisationens nye våben i kampen mod pædofile på internettet.

Fire virtuelle piger og en dreng er i chat-dialog med pædofile på internettet i alle døgnets 24 timer. I dialog med folk, der vil betale penge for live-transmitterede seksuelle ydelser via webkamera.

Robotterne er programmeret til at forsøge at hive oplysninger ud af de pædofile, så organisationen er i stand til at identificere dem: ”Hvor i verden bor du? Har du en e-mailadresse? Har du et billede af dig selv?” Det hele er skrevet i et sprog, som et filippinsk barn ville bruge.

Robotterne laver slåfejl, benytter sig af slangudtryk, bruger ikke lange sætninger og i det hele taget skriver de, som en lille pige med et begrænset engelsk ordforråd ville gøre, fortæller en af organisationens operatører, som er anonym af hensyn til sin sikkerhed.

Sweetie: Den virtuelle pige
Tilbage i 2013 lancerede Terre Des Hommes deres Sweetie-projekt: En computerskabt virtuel 10-årig filippinsk pige. I virkeligheden var det fire medarbejdere fra organisationen, der sad og chattede med mænd fra hele verden over internettet.

– På de 10 uger projektet kørte, lykkedes det os at finde identiteten på 1000 mænd fra 71 lande. De ni af dem var danske. Det materiale overdrog vi til de danske myndigheder, siger Hans Guijt til TV 2.

Men organisationen var hæmmet af, at medarbejderne kun kunne styre et vist antal chats ad gangen. Derfor fik de idéen til, at computerrobotter skulle overtage samtalen med de pædofile. På den måde har organisationen adgang til langt flere chatrum og mange flere potentielle gerningsmænd.

750.000 personer leder efter seksuelt kontakt med børn
Ifølge det amerikanske forbundspoliti FBI er der døgnet rundt 750.000 mennesker på internettet, som leder efter seksuel kontakt med børn.

Hvor mange computerne Terre Des Hommes kommer til at identificere, vil projektleder Hans Guijt ikke gætte på.

– Det kan være 1000 eller 100.000, men vi vil finde dem, lokke e-mailadresser eller skype-adresser ud af dem, og så vil vi sende dem en advarsel. Vi ved hvem du er, og vi ved, hvad du prøver på. Stop øjeblikkeligt! Det mener vi, er den mest effektive måde at bekæmpe det her stigende, verdensomspændende fænomen på, siger han.

Læs hele artiklen her

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Læs også:

Ét enkelt ord førte til optrevlingen af verdens største pædofile netværk

Lisbeth Zornig: Pædofile går fri, fordi politiet er uduelige

Voksne har sex med børn af forskellige grunde – men alle er afvigere

Radio24syv: Pædofili bør være lovligt

Incest udføres af personer med psykopatiske træk

Det store incest-paradoks

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.