PSYKISK VOLD I HJEMMET ER NU STRAFBART I SKOTLAND

Den skotske regering har netop vedtaget en ny lov, som anerkender, at psykisk vold i hjemmet er ødelæggende for ofrene. Det skriver GlasgowLive. Dermed følger Skotland i kølvandet på Storbritanien, der i 2015 gjorde psykisk vold strafbart.

Den nye lov i Skotland kriminaliserer vold mod en partner eller ekspartner – herunder tvang og kontrollerende adfærd. Det kan eksempelvis være underkastelse, ydmygelse eller isolation fra familie, venner og hjælpeforanstaltninger. Samtidig er det gjort strafbart at styre og overvåge sin partners daglige aktiviteter.

[…]

På det skotske politis hjemmeside bliver ofre for partnervold opfordret til at anmelde overgrebene. Samtidig er det muligt for voldsofre via onlineformularen ‘Ret til at spørge’ at bede politiet om at tjekke baggrundsoplysninger på en nuværende eller tidligere partner. Hvis politiets undersøgelser viser, at en person tidligere har udsat andre for partnervold – eller der er informationer i politiets arkiver, som tyder på, at der er risiko for partnervold – vil politiet overveje at dele denne viden med de mennesker, der bedst er i stand til at beskytte det potentielle voldsoffer.

Mens politiet i Skotland via hjemmesiden gør meget ud af at række ofre for partnervold en hjælpende hånd, viser en søgning på det danske politis hjemmeside, at det stort set ikke muligt at finde oplysninger om partnervold – og genveje til at søge hjælp.

Link til hele artiklen

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Netværket Mor:
Først England, nu Skotland, hvornår bliver det Danmark? Hvis psykisk vold blev kriminelt i Danmark, ville mange af højkonflikterne se noget anderledes ud – for den ene part ville sidde i fængsel!

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Læs også:

Danmark er bagud i bekæmpelsen af psykisk vold

Børnesagkyndige psykologer dumper

 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.