Psykisk sygdom kan forebygges i babystadie

Kristeligt Dagblad, 7. marts 2015

Kimen til psykiske problemer kan spottes hos 9-10 måneder gamle babyer. Senere psykisk sygdom kan dermed forebygges langt bedre end i dag
Psykiske problemer hos børn og unge kan forebygges, hvis problemerne gribes i babystadiet. Allerede hos 9-10 måneder gamle børn kan sundhedsplejersker spore tegn på mistrivsel.

Dermed kan forældrene i rette tid få den nødvendige rådgivning, så det undgås, at barnets psykiske problemer bryder ud i lys lue i 11-12 års alderen, som det ofte sker i dag.

Det er ny dansk forskning, der har banet vej for et gennembrud i viden om psykiske sygdomme hos børn og unge.

”Min forskning viser, at seks procent af de 5-7-årige børn har psykiske forstyrrelser, og at andelen vokser til 14 procent, når børnene bliver 11-12 år. Psykiske problemer og forstyrrelser rammer rigtig mange børn og unge,” siger Anne Mette Skovgaard, der er børnepsykiater og overlæge på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Glostrup.

Hun leder et omfattende studie, som siden år 2000 har fulgt 6000 børn med det formål at kortlægge udbredelsen af mistrivsel, psykiske forstyrrelser og psykisk sygdom hos børn og unge.

Samtidig undersøges mulighederne for at sætte langt tidligere ind over for børn med psykiske problemer eller børn i risikogrupperne.

[ … ]

Læs hele artiklen her

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.