Politiet nægter at tage imod anmeldelse om vold mod børn

Jeg tager i midten af november til politiet, for at anmelde vold mod en 7 årig dreng – der i fortrolighed havde fortalt mig, om hvordan hans far havde taget kvælertag på ham og samtidig lavet en dyb flænge på halsen. Storebror hører tilfældigt denne samtale og siger at han så episoden.

Jeg kører til politiet for at lave anmeldelsen efter at havde ringet og rådspurgt mig, telefonisk hos dem. Jeg kunne ikke i min vildeste fantasi have forestillet mig følgende forløb:

Jeg ankommer kl.18.00. Må pænt stå og vente udenfor i ca. 15 min. Herefter åbner betjenten dørene for mig. Straks jeg er inde spørger hun på engelsk, what do you want? Jeg kigger forundret på hende og spørger på dansk, om hun kun taler engelsk? Hende, jeg taler også dansk. Mig, Hvorfor spørger du mig på engelsk? Hende, fordi jeg havde fået at vide, at du er en tysker, der kommer rendende hele tiden?!

Hende, Nå hvad kan vi hjælpe med? Mig, jeg vil gerne anmelde vold begået mod et barn og hans storebror er vidne. Hende, ok værsgo at tage plads.

Jeg sidder pænt og venter til det bliver min tur – bliver efter endnu 15 min. venten, kaldt hen til skranken. Her siger betjenten, hvad vil du? Mig, jeg vil anmelde vold begået mod en 7 årig dreng. Ham, hvad er det for et barn? Jeg spørger ham hvad han mener med ”hvad det er for et barn?” Han, ser bebrejdende på mig og siger, er det en du kender?

Mig, Ja det er et barn jeg kender ellers ville jeg ikke stå her… Ham, ok hvad er navnet – jeg oplyser navnet. Ham, ok hvor bor barnet? Jeg oplyser adressen og siger at hans storebror har overværet volden. Ham, hvad hedder moren? Jeg oplyser mors navn.

Han kigger indgående på mig og siger, Jeg vil ikke tage imod din anmeldelse! Mig, hvad? hvorfor ikke? Ham, fordi jeg kan se her, at der er en højkonfliktsag mellem mor og far! Mig, ja efter mit kendskab, handler det om at faren udøver vold mod børnene. Han har for over et år siden været anmeldt for vold og politiet fandt det beviseligt at føre en straffesag mod faren. Politiet tog sagen i retten, da I vurderede der var beviser nok. Han blev han frifundet med dommerstemmerne 2-1. Der er i den mellemliggende periode, kommet indtil flere underretninger fra lærer, pædagoger om vold begået af far.

Ham, jeg skriver ikke noget! Mig, du skriver ikke noget, hvorfor ikke? Ham, moren må komme herind med børnene, og vi har ikke mere at tale om, farvel! Jeg er ikke på noget tidspunkt blevet bedt om at oplyse navn. Jeg siger, jeg er pædagog og derfor er nød til at reagere. Han kigger bare på mig og går.

Jeg går derfra dybt rystet – jeg ringer til moren og fortæller om sagen.

Moren der er maksimalt presset over sine børns sikkerhed og fremtid, bliver endnu mere rystet over de ikke vil tage mod anmeldelsen.

Hun tager dog derind nogle dage senere med sønnen på 7 år.

Mor henvender sig i skranken, da det bliver hendes tur. Betjent spørger hvad det drejer sig om. Mor, jeg vil gerne anmelde vold mod min søn på 7 år, begået af hans far. Betjent spørger, hvad hedder du? Mor, oplyser sit navn. Han rejser sig nu og henter en efterforsker. Der tager over herfra.

Efterforsker siger, Der ligger allerede en anmeldelse omkring din ældste søn og nu kommer du her med din yngste… Han forsætter, Du kan ikke komme rendende her i tide og utide og beskylde faren for vold. Mor, jamen børnene bliver udsat for vold, der ligger indtil flere underretninger også fra fagpersoner. Ham, du og din eks har et højt konflikt niveau – derfor vil jeg ikke tage i mod anmeldelsen!! Børnehuset behandler allerede din sidste anmeldelse! Mor, jamen det er jo flere uger siden dette blev anmeldt og nu er det altså den yngste. Ham, børnehuset har sagen. Mor, hvorfor hører jeg så ikke noget?

Ham, jeg vil ringe til sagsbehandler på kommunen og høre om jeg skal tage i mod din anmeldelse – dette gør han med det samme. Sagsbehandler er syg og derfor bliver politiet ikke vejledt om”, hvorvidt de skal tage i mod anmeldelsen. Efter opkald, Ham, nu er det jo ikke et tag selvbord og vi har travlt som alle andre arbejdspladser. Vi tager de sager vi mener har højest prioritet – der er mange andre, som har det meget værre end dig! Du hører fra os!

Fakta: Mor har været inde og anmelde vold mod den ældste én gang tidligere i august 2015! Og far blev anklaget efterfølgende i 2015. Siden er der løbende kommet underretninger fra fagpersoner, de kommer selvfølgelig ikke til politiet.

Mor anmelder faren for vold, mod det ældste barn i start november 2016, efter at have været på skadestue og fået konstateret indre skader i armen. Lægen ringer til kommunen og fortæller om sin bekymring. Sagsbehandler tager hverken lægens ord, diverse underretninger, skadestueanmeldelse, samt det faktum – at børnene siger dét, alvorligt. Mor har altså været inde og ville lave anmeldelse 3 gange i en periode på 14 måneder og kun fået lov til at anmelde de 2.

Så hvordan i alverden kan det blive til ”komme rendende i tide og utide?” og bare henlægges af politiet som ”en højkonflikt sag” hvor børns tarv og sikkerhed tilsidesættes, fordi der er en påstået højkonfliktsag?

Jo det kan det. Fordi far øjensynligt er blevet godt vejledt i, hvad han skal sige til systemet – nemlig ordet HØJKONFLIKT, så bliver dette kommunens, statsforvaltningens, og sidste nye – nu også politiets navigationsværktøj. Upåagtet at der er to små drenge, der bliver udsat kontinuerligt for vold.


Læs også:

 


 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.