NÅR OVERGREB FORKLARES SOM EN KONFLIKT

psykopaten.info

En konflikt med en psykopat er ikke en normal konflikt, men et overgreb skrev Maylill i en kommentar til artiklen “Når ingen forstår og ingen tager parti”. Vi skrev om Sandra Maria som fortalte at hun blev vred og frustreret på sagsbehandleren som skulle forestille at hjælpe hende.

Hendes reaktion minder om mange af vores læseres reaktioner i mødet med Statsforvaltningen. Mange læsere er frustrerede i mødet med disse sagsbehandlere.

De personer som skulle forestille at hjælpe dig vil hellere “mægle”, er konfliktsky, vil ikke tage parti og forstår simpelthen ikke at et overgreb fra en psykopat ikke er en konflikt, men et OVERGREB. Det handler ikke om en diskussion imellem to rationelle mennesker.

[ … ]

SYSTEMSVIGT

I Norge vrimler det med sådanne historier. Ofrene er både mænd og kvinder – og ikke mindst børn. Denne systematiske psykiske mishandling og reaktivering af barndommens traumer er en meget effektiv manipulations teknik, der har alvorlige konsekvenser for ofret. Alligevel omtales begreber som psykisk vold og manipulation i diffuse termer.
I samværssager bliver denne type overgreb ofte bagatalliseret. Man kan undre sig over hvorfor systemet ikke tager denne type vold alvorligt, når forskningen på området er utvetydig: psykisk vold er stærkt nedbrydende. I værste fald er den dødelig. Mange ofre fortæller om følelsen af at blive drevet til selvmord.

Der verserer en holdning blandt fagfolk om at man godt kan være en god forælder på trods af sadistiske træk, manglende empati og manglende impulskontrol. Her taler vi om en person som aktivt bruger kontrol-teknikker og kontrollerende adfærd overfor andre mennesker. En som bruger nedgradering og manipulation for at opnå fuld kontrol over en anden. En som er immun overfor andres lidelse.
Ville vi mene at sådan en person var en tilstrækkelig omsorgsperson, hvis det var en stedforælder vi talte om? I retssystemet er den voksnes ret til at se sit barn af allerhøjeste prioritet. Denne praksis giver køb på barnets ret til omsorg, forudsigelighed og tryghed. Vi ser at de voksne ikke behøver tage konsekvenserne af deres handlinger – det er barnet der må tage konsekvenserne.

[ … ]

Læs hele artiklen her (på norsk)

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.