Mangel på kvinder i magtfulde udvalg er en trist reproduktion af stereotyper

Politiken, 28. November 2016

Regeringens valg af ministre reflekterer desværre et billede af en bredere samfundsmæssig tendens.

De forhold skaber en trist reproduktion af en stereotypiserende ide om at de ‘hårde poster’ bedst bestrides af mænd, der er eksponenter for ‘maskuline værdier’, der indbefatter økonomi, jura og sikkerhed.

Ideen om, at kvinder forstår sig bedst på omsorg, mennesker og kultur, mens mænd er bedst til tage sig af samfundets centrale motor, hersker både på Christiansborg og bredere i vores samfund.

Regeringens mangel på ligestilling i fordelingen af opgaver på kønnene reflekterer desværre derfor et billede af en bredere samfundsmæssig tendens, hvor feminine værdier ligestilles bløde værdier som bedst varetages af kvinder, mens de såkaldte ‘maskuline værdier’ ukritisk tilskrives mænd.

Link til artiklen


Netværket Mor:

MÆND SPARKER RØV
– IMENS KVINDERNE TØRRER RØV

Den “moderne” og “alsidige” mand:

– mænd er bedst til de maskuline/hårde værdier, når de går på job. Så de er selvskrevet til de magtfulde jobs!

– når de tager hjem, falder det så belejliget, at de pludselig mestre den feminine rolle i en sådan grad at de sagtens kan tage børnene fra mor og overtage hendes rolle.

Hvor må det være dejligt at være en moderne mand med så alsidige egenskaber.

Men hvad ved vi kvinder om det? Vores DNA række jo kun til at bage boller, pudse næse og tørre røv. 😉

Mænd har altid siddet på magten i alle sammenhænge og de deler nødigt!

Det lader til at mænd vil kæmpe for deres “rettigheder” lige indtil de igen har fået frataget kvinden alle hendes hårdt tilkæmpede rettigheder.

Der er bare den irriterende realitet at kvinderne stadig både føder børn og selv kan vælge med hvem. Desuden er kvinderne gennemsnitligt ved at være højere uddannet end mændene…


 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.