KØNSEKSPERT: MÆND ER TRUET AF KVINDER OG SLÅR IGEN PÅ NETTET

_bningsdebat_i_Folk_889313y

Politiken, 6. nov. 2014

[ Uddrag ]

Næsten alle angrebene mod Johanne Schmidt-Nielsen er seksuelle eller handler om hendes udseende. Hun fortæller, at hun bliver kaldt alt fra »møgluder« til »lille skat – det har du vist ingen forstand på«.

Og det er et typisk fænomen, at henvendelserne til kvinder holder sig på det primitive plan, siger Anne Scott Sørensen, som er professor i kulturstudier på Syddansk Universitet og har forsket i køn i mange år.

»Det er en urgammel herskerteknik, hvor man forsøger at få overherredømme ved at reducere ens modstandere til rent ‘kød’ og derved fjerne deres individualitet«, siger hun.

Fænomenet har altid eksisteret, men er tilsyneladende blevet mere udbredt nu, fordi det er nemmere og omkostningsfrit at skrive krænkelserne på internettet, og fordi flere kommer i kontakt med det, siger Anne Scott Sørensen.

En anden grund er, ifølge professoren, at mænd slår fra sig, fordi de føler sig truede af ligestillingen i samfundet.

»Det er en paradoksal virkning, at jo mere ligestilling, der kommer i samfundet og jo flere kvinder, der har fremtrædende topposter – jo større en modreaktion er der også. Der er givet mænd, som føler sig truede af ligestillingen i samfundet, og som slår fra sig på en gammel kendt maner«, siger hun og tilføjer:

»Det er lidt uhyggeligt, at uanset hvor ligestillede vi er, så lever den her kønsnorm stadigvæk«.

[ … ]

Læs hele artiklen her


Læs også:

DR 2-program chokerer: »HVORFOR ER FOLK SÅ NEDEREN????«

Psykopater på nettet

Internettrolde: Psykopater, sadister – og ganske sølle typer

Internet-trolde er psykopater


 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.