Jørgen fik bank af konen – eller gjorde han?

Susanne Staun, 18. december 2016

TV2 har igen haft fat i en stakkels mand, som ved nærmere eftersyn viser sig at være … blakket. Det er anden gang, Jørgen optræder på TV med den selv samme historie, som også er … blakket. Timingen er aldrig tilfældig.

Socialstyrelsen har nemlig et udbud på vej: National enhed mod vold i nære relationer, og der skal skabes politisk vilje over for kvinders vold mod mænd. Som altid er medierne, denne gang TV2, klar med fake news, der tjener den politiske dagsorden og mandebevægelsen:

Oven i det kendte billede af kvinder som løgnagtige, skal der nu påmales et yderligere lag, der viser, at de også er voldelige. Man hiver derfor en mand, der angivelig har fået tæsk af sin kone i studiet og ledsager udsendelsen med flere fake news:

“Han er en del af en svær statistik, hvor mænd bliver slået af deres hustru. Man anslår, at op mod 13.000 mænd årligt bliver fysisk og psykisk misbrugt hvert år …”

Men tallene fra Statens Institut for Folkesundhed fremgår nedenfor, Partnervold mod mænd: 68% af voldsudøverne er mænd. Det er altså ikke primært kvinder, der slår mænd, men mænd, der slår mænd.

Ikke nok med det: Socialstyrelsen og dermed TV2 bruger forkerte tal som udgangspunkt. De 13.000 er ikke statistisk signifikante.

Et tredje gengangertræk, når medierne går i brechen for mande-/faderbevægelsen, er brugen af tvivlsom posterboy, der skal bære programmet.

Meget tyder på, at der igen er tale om en Flæbende Far, dvs. en person, der optræder for fulde tårepersende gardiner, men som ved nærmere eftersyn viser sig at være en noget plettet størrelse.

I hvert fald fremkom disse kommentarer i den oprørte tråd om udsendelsen:

Læs hele indlægget her


Netværket Mor:
Hvordan kan fædrerettighedsbevægelsen, journalisterne på TV2 og DR2 blive ved med at holde sig selv ud?
Vi begriber det ganske enkelt ikke!

De må da snart blive kvalt i alle de usandheder de brygger sammen…?!


 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.