I DANMARK KAN MAN IKKE BLIVE SKILT

Forældreansvarslovens konsekvens er, at i Danmark kan du ikke blive skilt, hvis I har børn sammen. Ikke i praksis.

Jo, du kan ophæve de dokumenter, som sikrer jer gensidig arveret og ret til at benytte hinandens skattefradrag og den slags. Men forældreansvarsloven bevirker, at du aldrig kommer ud af relationen.

Det gælder uanset hvor dårlig en relation, I har haft. Det gælder, uanset om din eks-partner er voldelig, begår overgreb, stalker dig, er krænkende, begår vedholdende karakterangreb eller blot er stærkt kontrollerende.

Det gælder også, uanset hvordan din eks-partner gebærder sig over for jeres fælles børn. Det er ikke et argument for loven, at din eks-partner aldrig har interesseret sig for barnet før skilsmissen. Eller at barnet er i stærk mistrivsel. Eller at barnet har en diagnose eller særlige behov. Det er heller ikke et argument, at barnet påviseligt fejludvikles.

Forældreansvarsloven er et skalkeskjul for det indædte patriarki, som ligestillingen ellers skulle gøre op med. Og den skaber en meget nedsættende mytedannelse om mødre.

Loven gælder i øvrigt også, selvom I aldrig har været gift.

I stedet er du som forsat til en kafkask labyrint uden udgang, der opleves mere som en genindspilning af Gøgereden, end som et moderne land med retssikkerhed og sund fornuft.

Som fraskilt kvinde i Danmark efter en højkonflikt skilsmisse, må du indstille dig på at leve uden de rettigheder og muligheder, som befolkningen generelt har.

I Netværket Mor anbefaler vi kvinder, at de IKKE får børn under den nuværende danske forældreansvarslov.

– Undlad at få børn – eller vent
– Forlad landet inden du etablerer dig
– Benyt en anonym donor.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.