HVORDAN GENKENDER SF og RETTEN PSYKOPATERNE?

Det korte svar er, at det gør de netop ikke. Der skal erfarne specialister og tests til.

Psykopaten er normalt en, man bestemt ikke tror er det. De er verdensmestre i at camouflere sig. De er charmerende, velformulerede, bevarer roen under pres og så er de ualmindeligt velforberedte. Lige meget, hvad der sker, har de en strategi parat.

De eksempler, Netværket Mor kender til, viser, at psykopaten i retten lykkes med at få hele verden vendt på hovedet. De italesætter, at det er modparten, der søger konflikt og gør livet svært for dem.

De sviner deres ofre til gennem forklædt medlidenhed. De overdramatiserer og kniber (næsten) en tåre, mens de siger:

“Jeg vil så gerne kunne hjælpe hende. Det her gør ondt, når vi har et barn sammen. Men hun er bare ikke i stand til at slippe sin hævngerrighed og komme videre. Hun har det svært med sig selv. Jeg er virkelig ked af at være nødt til at gå rettens vej, men fagfolk har rådet mig til det. De siger, at typer som hende kun kan forstå en konsekvens, der gør ondt. At vores barn har det dårligt skyldes, at der er en problematisk grundstemning omkring hende.”

Samtidigt viser sagsakter tydeligt, at barnet er udsat for overgreb og/eller vold. Og at den samme mand bruger halvdelen af sin tid på at begå et karaktermord på kvinden.

Den anden halvdel bruger han på at jagte de psykologer, som tester ham. Og på at finde psykologer, han kan alliere sig med, så han kan forberede, hvad han skal sige, inden han skal omtestes. Han er nemlig også ekspert i at fremstille sig selv som ofret.

Et af psykopatens specialer er projektioner. Det betyder, at man lader som om ens egne svagheder og behov for kontrol i virkeligheden er den andens karaktertræk. Og så gør man også det modsatte: Alle den andens gode karaktertræk, dem tilskriver man sig selv.

Hvis du altså vil afkode, hvad psykopaten faktisk siger, skal du vende hver en sætning på hovedet. Når han taler om den anden, skal du forestille dig, at han taler om sig selv. Og når han taler om sig selv, beskriver han faktisk den anden.

Du skal ikke tage fejl: Det er MEGET vanskeligt at identificere en psykopat.

Der er én rigtig god indikation på psykopati, som SF og retten burde benytte sig af: De efterlader mindst én kvinde – og ofte et spor af kvinder – hvis liv er som kørt over af en plov!


Læs også:

PSYKOPATER

Samvær med psykopatisk forælder er svært

Den pæne psykopat

Psykopatens Ofre


 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.