HVERT ANDET KVINDEDRAB BLIVER BEGÅET AF PARTNEREN

Information, 11. juni 2016

Ifølge en optælling, Information har foretaget over medieomtalen af drab begået på kvinder mellem 2012 og 2015, var 50 procent af alle drab på kvinder partnerdrab. Til sammenligning udgjorde partnerdrab de samme tre år kun seks procent af alle drab på mænd.

Med andre ord er den typiske kvindedræber altså ikke en ukendt, perverteret morder, der hopper ud fra busken. Han er derimod den mand, kvinden deler eller har delt adresse, liv og måske børn med.

[…]

»Jeg har ikke tallene på det, men min erfaring siger mig, at mere end halvdelen af alle drab på kvinder bliver begået af en jaloux mand, der ikke vil acceptere, når han bliver forladt. Det handler om magt og tab af magt,« siger han.

Ifølge kriminologerne Rebecca og Russell Dobash, som er nogle af Europas fremmeste forskere i vold mod og drab på kvinder, sker langt de fleste drab på kvinder, når kvinden vil forlade sin mand, og op til tre måneder efter at hun er gået fra ham:

»Den her type mand vil aldrig opgive en kvinde. Aldrig nogensinde. At være sammen med ham er farligt. Det øjeblik, hun går ud ad døren og finder et nyt liv uden ham, er farligt,« forklarer Rebecca Dobash.

https://www.information.dk/indland/2016/06/hvert-andet-kvindedrab-begaaet-partneren


Netværket Mor:
Screening for vold og psykopati vil redde liv i sager om vold i parforholdet!


Læs også:

Fædrerettighedheder og vold mod kvinder

Krænket ære får også danske mænd til at dræbe

Kvindehadende voldsmænd er formet af vores samfund

Mænd der hader kvinder

Rapport: Danske mænd er de mest kvindehadske i EU


 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.