HAR DU BØRN MED EN PSYKOPAT? HER ER MIE’S RÅD

Min eksmands uhensigtsmæssige adfærd blev efter bruddet mere og mere tydeligt for mig, der var ikke tale om almindelige samarbejdsvanskeligheder, det var mere end det.

Jeg oplevede både psykisk vold, trusler og fysisk vold. Jeg er ikke læge eller psykolog, men mine erfaringer med min eksmand gør mig sikker i min sag når jeg tillader mig at kategorisere ham med psykopatiske træk.

Efterhånden som det materielle blev delt mellem os, var der kun børnene tilbage at slås om. Og det blev der.

Samarbejdet omkring børnene og deres trivsel er både vendt på kommunen og i statsforvaltningen flere gange. Det offentlige system er ikke gearet til at håndtere personer med psykopatiske træk. Som udgangspunkt skal man selvfølgelig møde mennesker ud fra den tro at de taler sandt og er i stand til at reflektere over handlinger og have samvittighed.
Det er også denne tilgang man har i det offentlige og det er ikke muligt at se bag facaden på et to timers møde. Næste møde sidder der en ny sagsbehandler og sagen starter forfra. Møderne har som udgangspunkt fokus på at se fremad og ikke følge op på om det der bliver sagt er sandheden. Frustrationen er stor når man gang på gang ikke føler sig hørt og må lægge ører til løgne der ikke bliver undersøgt, krokodilletårer og egoistiske valg.

For hvert slag i puden bliver frustrationen større, humøret svinger, søvnen bliver usammenhængende og det hele går ud over samværet med børnene.

Jeg har erkendt at et almindeligt samarbejde ikke er en realitet, det vigtigste i alt dette er børnenes trivsel og derfor har jeg samlet nogle gode råd som jeg selv følger for at skabe den bedste tilværelse for det vigtigste i mit liv, mine børn.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *