Flere enlige mænd får barnet efter parbrud

Netværket Mor: Desværre endnu en artikel med fokus på forældrens (især fars) rettigheder og behov – ofte kaldet “ligestilling”.

Hvordan er det gået så galt? Hvornår begyndte voksnes behov at blive de primære og børns de sekundære? Mon det skete med fædrerettighedsgruppernes indtog i familiedebatten?Er vi som mennesker blevet så selvoptagne og narcissitiske at vores egne behov ikke kan vige for vores børns behov?

Pludselig er børn blevet noget man deler som en lagkage. At børn er lige meget begge steder – at de lever et liv i en kuffert – er blevet en succeshistorie omkring ligestilling. Hvor er barnets bedste henne?

Kvindens kropsfuktioner er blevet tabu. Pludselig er det uden betydning at det er kvinden, der bliver gravid, gennemfører graviditeten, føder barnet, ammer barnet og det er kvinden og barnet der knyttes sammen hormonelt gennem hele forløbet – naturen måde at sikre barnets overlevelse.

For hvordan kan man synes at det er en succes at “aflevere” hvert andet til manden, hvis man tager biologien med i disse “politiske” overvejelser?

 


Flere enlige mænd får barnet efter parbrud

Kristeligt Dagblad, 9. september 2013

Antallet af alenefædre er siden 2000 steget med 50 procent. Det vidner om mere ligestilling i familielivet, siger eksperter

[ … ]

Ifølge Danmarks Statistik havde godt 21.000 enlige mænd et barn registreret på deres folkeregisteradresse i 2000, mens tallet i år er knap 32.000. Det betyder, at enlige fædre steg fra at udgøre 18 procent af alle aleneforældre i 2000 til 21 procent i år.

Mogens Nygaard Christoffersen er seniorforsker ved SFI Det Nationale Forskningscenter for Velfærd og har skrevet en række forskningsrapporter om børn, familie og samfund. Han bemærker, at udviklingen er spændende, fordi stigningen særligt ses hos enlige fædre med yngre børn op til 10 år.

Det er meget interessant, fordi barnets alder er det springende punkt. Tidligere var det meget mere sjældent, at fædre med små børn havde børnene boende, så der er sket en udvikling i retning af større ligestilling, siger han og tilføjer, at udviklingen er et resultat af bedre samarbejde mellem skilsmissepar:

Jeg tror, forklaringen ligger i, at der er kommer færre konflikter efter parbrud. Samtidig er skilsmissepar generelt blevet bedre til at samarbejde. Det betyder, at vi ser flere tilfælde af, at faderen og moderen deler forældremyndigheden, så barnet tilbringer næsten lige meget tid hos begge, siger han.

Læs hele artiklen her


Læs også:

Mødre er langt de bedste til at være mødre

Forældreansvarsloven – hvad blev der af kvindens krop?


 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.