FÅ IKKE ET BARN MED EN MAND I DANMARK [1:2]

Vores advarsel kan lyde overdrevet.
Vi mener det alvorligt:

Få IKKE et barn med en mand i Danmark under den nuværende lovgivning!

De fleste kender endnu ikke konsekvenserne. Vi opfordrer vi dig til at sætte dig nøje ind i situationen!! I Netværket Mor har vi kendskab til kvinder og børn, der lever under forhold, som vi sammenligner med gidseltagning og politiske fanger. Og der er INGEN, der kan hjælpe dem fri.Vær opmærksom på, at loven (forældreansvarsloven) gælder også selv om I ikke har været gift.Det er umuligt at give dig et kort overblik over lovens faldgruber. Dem er der nemlig alt for mange af. Derfor kører Netværket Mor nu en serie indlæg, som skal hjælpe dig med at få overblik over de mange absurde situationer et barn med en mand i Danmark kan medføre.

Det første problem er netop, at loven er fuldstændig uigennemskuelig og uforudsigelig. Hvis du overvejer en skilsmisse, kan du aldrig forudse, hvad der skal ske med børnene. Det kan afholde mange fra overhovedet at søge ud af et destruktivt forhold, for hvem tør sætte sine børn på spil?

Når man vel har søgt ud af et dårligt forhold, skulle man tro, at det værste var overstået. Det er imidlertid her, det først går rigtig galt for mange. Loven gøder nemlig konflikt. Loven gør det muligt for din eks-partner at fastholde dig og børnene i konflikten gennem mange år. I praksis er skilsmisse nu IKKE muligt i Danmark!Hvem bør læse denne serie? Det bør enhver, der overvejer at få et barn med en mand i Danmark!

Det er en almindelig misforståelse, at loven kun rammer kvinder med ingen eller lav uddannelse. Vores stikprøveundersøgelse (se indlæg af 4. juli 2014) viser, at 87% har en uddannelse (mange er højtuddannede) og at 16% er under uddannelse. Af dem, der har en uddannelse, var næsten alle i fuldtidsbeskæftigelse før skilsmissen. De fleste var i gang med gode karrierer. Skilsmissens efterspil har i gennemsnit taget 5,4 år. Derefter har 87% helt mistet deres kontakt til arbejdsmarkedet. Og 13% har delvis mistet deres kontakt til arbejdsmarkedet!

Kvinder rammes af en belastning, som kan være svær at forestille sig. Mange ender med egentlige traumereaktioner. Og børnene vokser op i stærk mistrivsel eller i værste fald fejludvikles de.

Det er også en almindelig misforståelse, at man kan undgå disse faldgruber, når blot man selv er et ordentligt menneske, som skaber gode relationer, som søger fair løsninger og som har en åben dialog. Vi vil faktisk gå så langt som til at sige, at hvis du tror, loven ikke rammer dig alene fordi du er et ”godt” menneske, så kan du være allermest i farezonen: Din godhed risikerer nemlig at gøre dig blind. Og det gør dig til et let offer for denne lov.

Alt det og meget mere vil vi uddybe i den kommende serie for dig, der overvejer at få et barn med en mand i Danmark.Del gerne disse posts. Netværket Mor advokerer ikke for bestemte andre løsninger for yngre kvinder, der ønsker at stifte familie. Vi oplyser om muligheder. Og vi sikrer, at yngre kvinder kan træffe den vigtigste beslutning i deres liv på et OPLYST grundlag!

(Dette indlæg er en del af serien “FÅ IKKE ET BARN MED EN MAND I DANMARK”, som uploades over lang tid. På Netværket Mor underkender vi ikke gode fædres betydning. Men på denne side skriver vi til kvinder. Se gerne “Hvorfor Netværket ‘Mor” for yderligere forklaring. Når ordene “med en mand” indgår i titlen, skyldes det, at de, der vælger at få et barn med sig selv, møder en type udfordringer, som er særlige for dem.)

 

[ English ]

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.