EN MAGTFULD ELITE PÅ 423 PERSONER STYRER DANMARK

9076198-eliten

423 mennesker styrer Danmark uden for den politiske kontrol. De møder hinanden i skjulte netværk af bestyrelser, fonde, udvalg og baller hos Dronningen. De politikere, der ikke støtter netværkets opfattelse af Danmarks fremtid, holdes ude.

[ … ]

De politikere, som i øjeblikket slås om regeringsmagten og 179 pladser i Folketinget, fylder meget lidt i det fine selskab, skriver Berlingske. Kun 32 politikere har fundet vej til listen over de mest indflydelsesrige, og de befinder sig i midten af det politiske spektrum. Mens andre absolut ikke er stuerene og aldrig kommer i nærheden af elitenetværkene.

Sociologerne Christoph Houmann Ellersgaard og Anton Grau Larsen har brugt fire år på at kortlægge mere end tusind bestyrelser, fonde, udvalg, VL-grupper, nævn, udvalg og andre steder, hvor de mest indflydelsesrige mennesker mødes. Gennem en fintmasket analyse kan forskerne sætte ansigt og navn på inderkredsen af direktører, fagforeningsbosser, politikere, topembedsmænd og universitetsfolk, som kender hinanden på kryds og tværs og sammen styrer Danmark.

[ … ]

Læs hele artiklen her


Bog: Magteliten – Hvordan 423 danskere styrer landet


Læs også:

Den kreative klasse har slet ingen magt

»Forestillingen om, at der sidder en magtfuld kulturelite af højrøstede intellektuelle og styrer samfundet, er yderst populær, men passer simpelthen ikke. Den kreative klasse fylder kun noget i Politikens debatspalter og har nærmest ingen indflydelse på samfundets store beslutninger«.

“MØRKELYGTEN” OM HVORDAN EMBEDSMÆND UNDVIGER SANDHEDEN

Landet, der holdt op med at give mening


 

 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.