EFTER RÆDSELSÅR HOS VOLDSTILTALT FAR: MOR, JEG VIL IKKE LEVE MERE

En 11-årig dreng plagede desperat sin mor om at slippe for at bo hos sin far efter et år i helvede

EkstraBladet, 26. november 2014
Af Nils Henrik Frimann

[ Uddrag ]

– Jeg kan ikke længere holde ud at bo hos far, fordi han slår mig. Jeg har lyst til at tage mit eget liv. D (storebror red.), dig og vores hund er de eneste, der holder mig i live…

[ … ]

Samtalen var den direkte årsag til, at moderen henvendte sig til politiet og anmeldte den 37-årige far.

Der var dødstille i retten, mens moderen grådkvalt fortalte, hvor hårdt det har påvirket drengen, at han – som anklageskriftet i sagen mere end antyder – er blevet mishandlet, banket, truet og vanrøgtet, siden han var tre år.

– Han er en skadet dreng. Og ingen kan sætte sig ind i, hvordan det er at vide, at ens dreng er rystende bange for sin far og bliver slået, kom det fra kvinden, der i flere år har sloges med både manden og offentlige myndigheder om retten til at være sammen med sin søn, som faderen har den fulde forældremyndighed over.

Da 37-årige FA i juni blev anholdt i sit hjem i Rønnede på Sydsjælland og varetægtsfængslet, flyttede den 11-årige dreng hjem til sin mor, som nu forsøger at få forældremyndigheden.

Nægter sig skyldig
Som omtalt i Ekstra Bladet efter det første retsmøde i sidste uge, skal faderen, der er tidligere rocker, ifølge anklageskriftet blandt andet have brækket nakken på et kuld kattekillinger og bagefter parteret dem med en skovl for øjnene af sønnen, mens drengen fik at vide, at ’næste gang er det din tur’.

Faderen skal også have udsat drengen for stribevis af grove, voldelige overgreb og trusler på livet. Manden skal blandt andet have sparket drengen, givet ham lussinger og knytnæveslag – og taget kvælertag på drengen ved at løfte ham op fra gulvet, så han ikke kunne få vejret.

[ … ]

I retsmødetfortalte moderen, at hun mødte FA, da hun var 14 år. Men at de aldrig har boet sammen.

– Da jeg blev gravid, ville han gerne stifte familie. Men da jeg var tre måneder henne, truede han med at smadre mig, fordi han havde fundet en kæreste på 18 år. Samtidig påstod han pludselig, at han ikke var far til vores barn, hvilket en faderskabssag modbeviste, fortalte moderen.

Hun berettede også om, hvordan FA var mødt så påvirket op på hospitalet, da hun havde født, at personalet smed ham ud.

Da drengen var tre år, fik faderen forældremyndigheden. Ifølge moderen, fordi hendes advokat begik flere fejl.

– Og næsten hver gang jeg skulle have samvær med vores søn, kom FA altid med undskyldninger, så jeg kun sjældent så ham, sagde hun.

Hun fortalte også, at hun meget tidligt i sønnens liv fortalte både Statsforvaltningen og kommunen, at hendes søn blev slået af sin far.

– Men ingen reagerede på mine henvendelser, sagde hun.

 

Læs hele artiklen her:

http://ekstrabladet.dk/112/efter-raedselsaar-hos-voldstiltalt-far-mor-jeg-vil-ikke-leve-mere/5325472

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.