DET VAR SOM USYNLIG GIFTGAS

Mange tror, at man opdager den psykiske vold med det samme, ligesom man gør, hvis man bliver slået. Men det stod ikke bøjet i neon i panden på min eksmand, da jeg mødte ham, at jeg fire år senere ville være totalt udmagret, udnyttet, foragtet og hånet så meget, at min krop begyndte at ryste hver dag allerede en time før, jeg vidste, at han ville være hjemme fra arbejde. Så havde jeg selvfølgelig ikke indledt et forhold til ham.

I lidt mere end fire år levede 42-årige Nete Sølvsøe i et forhold med sin daværende partner. I begyndelsen var det et ganske almindeligt og dejligt kernefamilie-forhold, men små to år inde i forholdet, begyndte han at vise en helt anden side af sin personlighed. Herfra begyndte to års psykisk og emotionel vold.

Det sidste år talte han ikke med mig. Kun til mig. Han foragtede mig og væmmedes ved mig. Samtidig måtte jeg ikke flytte fra ham. Det var et magtmisbrug af en anden verden. Det ødelagde mig så meget, at jeg ikke længere var mig selv.

Hvert år rammes omkring 40.000 kvinder i Danmark af partnervold. En stor del af volden uddeles ikke med den bare knytnæve. Den er i stedet, som i Nete Sølvsøes tilfælde, indlagt i sproget, i tonefaldet, i opførslen og i kropssproget.

Ifølge psykologer og læger er psykisk og emotionel vold sværere at komme sig over end den fysiske, og den efterlader flere varige mén. Samtidig er den ofte på grund af dens skjulte udtryk sværere for ofrene at identificere og bevise. Af samme grund oplever mange kvinder, der rammes af psykisk og emotionel vold, at de ikke altid tages alvorligt af omgivelserne. Der findes i Danmark heller ikke nær så meget faglitteratur og forskning i psykisk som i fysisk vold, selvom der i de senere år er kommet mere fokus på problemet.

[…]

Læs hele artiklen her


Netværket Mor:
Psykisk vold er ekstremt invaliderende for ofrene. Men det er en “usynlig” vold som er svær at bevise, da det ikke giver blå mærker.

Psykisk vold kan give alvorlige skader på voksne mennesker, men psykisk vold har endnu større konsekvenser for børn. Det kan give give varige skader på barnet, og i værste tilfælde udvikler barnet selv psykopatiske træk og bliver selv en krænker.

I Danmark har vi et retssystem i form af Statsforvaltningen, Domstolene og Kommunerne, hvor sagsbehandlere og dommere, ikke har den nødvendlige kompetence eller vilje til at tage psykisk vold alvorligt. Psykisk vold udøves ofte af psykopater. Men systemet har heller ikke fokus på psykopatiske forældre.

Det danske retssystem overholder ikke menneskerettighederne og de ansvarlige er medskyldige i at psykopatens ofre får sår på sjælen for resten af livet…

Denne systemvold må og skal stoppes!


 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.