”Denne her tøs trænger til at blive voldtaget”

Emma Holten mærkede allerede ondskabsfuldheden på nettet, da hun for fire år siden blev udsat for hævnporno. Siden er hun blevet en af de mest markante feministiske stemmer i Danmark. Reaktionerne er så hadefulde, at hun dagligt overvejer at melde sig ud af debatten.
Hvad er det værste hate speech, du har været udsat for?

“Det, der er mest ubehageligt, er, når der er trusler mod folk, jeg holder af. Når der bliver sendt ting til mine familiemedlemmer. For man kan selv arbejde med at være stærk og hårdfør, men når ens familie bliver blandet ind i det, bliver det meget svært.

Det er også virkelig ubehageligt, når folk opretter profiler, specifikt for at skrive til mig – f.eks. på Twitter – og forfølger og truer mig. Jeg har oplevet, at folk har delt min adresse i private grupper, simpelthen for at gøre mig bange.”

Hvordan lyder de trusler, du får?

“Det kunne være ”Denne her tøs trænger til at blive voldtaget, så hun kan finde ud af, hvad der er op og ned her i verden.” Og der skal virkelig ikke meget til. Jeg skrev en artikel i Eurowoman om kvinders ret til at gå i lige præcis de sko, de vil. Og i kommentarfeltet var der dødstrusler. ”Jeg har lyst til at slå denne her kælling til hun holder sin kæft”.”

Hvad fremprovokerer de reaktioner?

“Det er meget forskelligt. Det kan ofte overraske mig, hvad det er, der gør det. Men det er ofte, når jeg siger, at jeg oplever unge kvinder som undertrykte. Det provokerer tydeligvis folk. Og så tror jeg, det har noget at gøre med fordelingen af magt. Folk bliver provokeret, hvis det oplever, at jeg har magt over dem. Eller hvis de føler, at de er ved at miste magt.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *