Datter flygtede fra fars overgreb

sn.dk, 6. marts 2016

Gennem flere år – fra hun var blot fire år gammel – blev en pige udsat for seksuelle overgreb, når hendes far havde samvær med hende i hans lejlighed i Roskilde. Første gang, der opstod mistanke om seksuelle overgreb imod hende, blev samværet suspenderet, men det blev siden genoptaget. Sidste år i marts, da pigen var blevet 11, flygtede hun imidlertid – kun iført natkjole – fra faderens lejlighed og blev hentet af sin mor, der fandt hende stående på et gadehjørne.

Faderen, som er 46 år, er nu blevet dømt for adskillige gange at have udsat datteren for seksuelle overgreb, men Østre Landsret fandt, at der var tale om en forbrydelse i den milde ende af anvendelsesområdet for straffelovens paragraf 225 om seksuelle forbrydelser og nedsatte på den baggrund både straffen til faderen og godtgørelsen til datteren.

Anklagemyndigheden argumenterede for en fængselsstraf mellem halvandet og to år. Byrettens dom lød på et års ubetinget fængsel, men Østre Landsretten ændrede straffen til 10 måneders fængsel. I samme ombæring blev godtgørelsen til datteren, som byretten havde fastsat til 40.000 kroner, sat ned til 30.000 kroner.

Læs mere her


 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.