DANMARK ER BAGUD I BEKÆMPELSEN AF PSYKISK VOLD

Storbritannien og Danmark er på en delt førsteplads, når det kommer til unge kvinder, der oplever krænkende adfærd fra deres kæreste eller ægtemand. Mens Storbritannien sidste år gjorde psykisk vold ulovligt, er det stadig ikke en selvstændig forbrydelse i Danmark

[…]

Selvom Danmark ligger lige så højt på listen som Storbritannien i FRA-undersøgelsen, når det kommer til unge kvinder, der oplever psykisk vold, har hverken regeringen eller Folketinget søsat ny lovgivning på området. Ifølge Morten Kjærum blev FRA-undersøgelsen endda mødt med benægtelse i Danmark grundet vores positive syn på os selv.

“Mens undersøgelsen blev velmodtaget i andre lande, var det overraskende at se den benægtelse, som den blev mødt med i Danmark. Når der er kritik af Danmark, er det nemlig meget normalt at skyde skylden på fejl i undersøgelsen eller mangel på kulturel forståelse. Vi danskerne finder altid på grunde til, at vi ikke behøver at tage kritik alvorligt, hvilket har resulteret i stilstand på en række alvorlige problemer såsom dette,” mener han.

Morten Kjærum lægger også vægt på, at psykisk vold, i endnu højere grad end fysisk vold, er et tabuiseret emne, som behøver mere åben diskussion og debat for at skabe den nødvendige opmærksomhed, viden og fokus på området.

“Det vigtigste er, at vi taler om det, så det bliver normaliseret. Hvis man bare tier stille og påstår, at problemet ikke eksisterer, sker der ingenting. Psykisk vold burde ikke være et tabu, da det er et samfundsproblem, som vi bliver nødt til at tage os af,” mener Morten Kjærum.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *