Billigere skilsmisse vækker glæde

DR Nyheder, 8. marts 2016

Gebyret for at blive skilt er blevet halveret. Det gavner især kvinder, der flygter fra et voldeligt forhold.

Penge er ikke det første, man tænker på, når man tumler forslået ud af hjemmet. Væk fra sin voldelige partner.

Derfor er det et skridt i den rigtige retning, at Statsforvaltningen har sænket prisen for at søge om separation fra 900 kroner til 420, mener formanden for Fredericia Krisecenter, Birgitte Moos Laursen.

– 900 kroner er mange penge. 420 kroner kan man bedre komme om ved, og man sætter sig heller ikke så meget i gæld, siger hun.

Det er et års tid siden, at P4 Trekanten satte fokus på problemet hvor voldsramte, for det meste kvinder, flygter uden en krone på lommen.

De kan typisk ikke få kontanthjælp, fordi den voldelige ægtemand har pligt til at forsørge dem. Derfor kan det være svært at skaffe penge til at få sat gang i en skilsmisse.

Flere politikere er siden blevet gjort opmærksomme på problemet, og i forrige måned sænkede Statsforvaltningen gebyret for at blive skilt.

Det betyder virkelig noget for kvinderne, siger Birgitte Moos Laursen. Det viser et eksempel, hvor en kvinde på et krisecenter havde samlet 900 kroner ind gebyret, hvorefter hun fandt ud af, at det kun kostede 420 kroner.

– Så fik kvinden tårer i øjnene og sagde, ’Nu har jeg råd til at give min søn en fødselsdagsgave’, fortæller hun.

Det lavere gebyr for at ansøge om separation blev indført 10. februar.

Link til artiklen her


Netværket Mor:
Udover ikke at have en krone på lommen, kan det også være næsten umuligt for kvinder, der flygter på krisecenter med børn, at få børnenes adresse flyttet på Folkeregisteret, hvis faren modsætter sig.
Så faren optræder som enlig forsøger på trods af børnene bor hos moren, og hun har udgifterne.

I de tilfælde hvor skilsmissen skyldes vold (psyksisk, fysisk, økonomisk, materielt og/seksuelt) bør skilsmissen træde i kraft med øjeblikkelig virkning og regningen sendes til den voldelige krænkeren!


 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.