Aldrig har så mange mænd slået deres børns moder ihjel

DenKorteAvis.dk, 9. April 2015

Hvert år udsættes 33.000 kvinder for vold af deres partner. 2014 var i den henseende et rædsels år. Det blev markeret den 31/10, da Dannerhuset sammen med en masse fremmødte kvinder, heriblandt undertegnede, tændte et lys for de otte kvinder, som i førte halvdel af året var blevet dræbt af enten deres ægtefælle, kæreste eller tidligere partner.

Ved en knugende smuk ceremoni satte kvinderne otte lanterner ud på Peblinge Sø, imens Danners direktør, Susanne Philipson læste drabsdato og antal efterladte børn op:

 

23. april blev en mor til to børn dræbt.

14. maj blev en mor til et barn dræbt.

24. maj blev en mor til tre børn dræbt.

7. juni blev en mor til to børn dræbt.

11. juni blev en kvinde dræbt.

10. juli blev en mor til et barn dræbt.

19. juli blev en mor til et barn dræbt.

24. juli blev en mor til to børn dræbt.

I alt 12 børn mistede deres mor. Hvor mange af dem, der nu er overladt i drabsmandens varetægt, kan vi foreløbig kun gisne om.

 

Børns rettigheder er konverteret til forældres rettigheder

Formand for Danske Familieadvokater, Lone Brandenborg forsvarer afgørelsen:

“Loven (Forældreansvarsloven, red.) sikrer, at hensynet til børnene har forrang over de efterladtes retfærdighedsfølelse”.

Hun forsikrer dog samtidig, at Statsforvaltningen i sin vurdering har lagt vægt på, hvem der vil kunne give børnene den bedste mulige opvækst.

En person, der myrder et barns primære omsorgsperson for at få forældremyndigheden, er den værst tænkelige person, man kan byde et barn.

Alligevel synes det at ske nærmest pr. automatik, hvorfor man efterlades med det indtryk, at loven snarere tager hensyn til den person, som har ombragt moderen, end de efterladte børn.

 

Læs hele artiklen her:

http://denkorteavis.dk/2015/aldrig-har-sa-mange-maend-slaet-deres-borns-moder-ihjel/

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.