NY BOG: FORBANDEDE BARNDOM

ItemImage

af Sapran Hassna med Birgitte Wulff

Sapran Hassna er et af de børn der igennem tiden er blevet svigtet og tabt af det danske velfærdssystem, og som har oplevet mere end nogen børn overhovedet burde opleve.

Som seksårig bliver Sapran Hassna og hendes tre søstre anbragt i pleje efter en familietragedie. På en gård ved Skælskør slår et ægtepar dørene op til deres hjem. Han er elektriker, hun er dagplejemor, og gennem seks år foretrækker de fleste at tro, at Gunnar og Lise har skabt et hjertevarmt hjem for fire forældreløse børn. Indtil Retten i Næstved i 2008 sætter et uhyggeligt punktum i pigernes forbandede barndom.

Sapran Hassnas selvbiografi er en gribende og grum beretning om et ufatteligt forlis i verdens dyreste socialsystem. Hun fortæller om en barndom fuld af sult, straf og ydmygelser. Om vreden, der sætter sig som en mørk plet i sindet, når ingen vil tro på ens råb om hjælp. Og om skammen, der tager over, når mareridtet hører op.Men Sapran Hassnas fortælling er også fuld af livsmod og vilje. Hun nægter at leve et liv som offer for en plejefar fra helvede. Hun tager sin skæbne på sig og lever med den. I dag er hun 22 år. Gammel nok til at leve sit eget liv, gammel nok til at fortælle sin historie.

https://www.saxo.com/dk/forbandede-barndom_sapran-hassna-med-birgitte-wulff_indbundet_9788771596441


Læs også:

SØSTRENES MOR BLEV DRÆBT – SÅ BLEV DE ANBRAGT I ‘HELVEDE’


Netværket Mor:


Det er imponerende at Sapran og hendes søstre kan mobilisere overskud til at berette om deres grusomme barndom og det utilgivelige svigt de har været udsat for af det danske retssystem.

Desværre er de langtfra de eneste børn, der oplever at systemet svigter dem…

Dagligt svigter kommuner, domstole og Statsforvaltningen børn, der udsættes for vold og overgreb af voldelige og psykopatiske forældre og plejeforældre. Sagsbehandlerne og dommerne kender alt for ofte til børnenes vilkår, men gør absolut INTET.

Vi håber denne sag kan føre flere sager med sig og at det bliver muligt at placere et personligt ansvar hos den enkelte sagsbehandler, der skal kunne straffes med bøder – og hæfte i rigtig alvorlige sager.

Vi tror ikke Danmark bliver et godt sted for børn med kontakt til retssystemet før den enkelte sagsbehandler kan drages personligt ansvarlig for sit svigt af børn.


 

One Comment

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.